Pompoenquiche met feta

Deze pompoenquiche met feta is ontzettend lekker! Het seizoen van de pompoen is dan al wel lang gedaan, maar ik vind deze quiche met een Midden Oosters tintje prima smaken in de lente! De pompoen wordt namelijk eerst geroosterd in de oven met za’atar en sumak.

Bovendien had ik nog wat pompoenblokjes in mijn vriezer liggen die ik graag wilde opwerken. 

De vulling van de pompoenquiche is gemaakt met kwark. Dat is niet alleen gezonder dan slagroom, maar het geeft ook een frisse smaak aan de pompoentaart. Het voordeel van deze pompoenquiche is dat je het zowel warm als koud kunt eten. Je kunt het ook prima de avond van tevoren maken. Kom je laat thuis uit je werk?, dan hoef je hem enkel nog even op te warmen in de oven. En heb je een stukje over, dan is dit lekker in de brooddoos mee naar je werk.

 

Benodigdheden:

  • 500g (fles)pompoen

  • 2 rode uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 eieren

  • 200g kwark

  • 100g feta

  • Bladerdeeg voor een vorm van 23cm

  • 1 tl za’atar

  • 1 tl sumak

  • Klein handje verse peterselie

  • Peper en zout

  • Olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Schil de (fles)pompoen en snijd deze in stukken van max. 1 cm dik. Ik vind zelf een flespompoen het fijnst omdat deze wat zachter en daardoor beter verwerkbaar is.

Pel de rode uien en snijd deze in parten. Leg dit samen met de pompoen op een bakplaatje. Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak en de za’atar door de pompoen en uien.

Rooster de groentes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Verhoog de oven temperatuur naar 200 graden.

Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Je kunt uiteraard ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, dan heb je aan 6 plakjes voldoende. Prik gaatjes in de bodem.

Verdeel de geroosterde pompoen over het bladerdeeg.

Klop in een kom de eieren met de kwark en wat peper en zout luchtig. Giet dit mengsel op de pompoen.

Verkruimel de feta over de pompoenquiche. Hak wat peterselie grof en verdeel dit over de hartige taart.

Bak de pompoenquiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Tip: serveer in de lente met een heerlijk frisse salade.

 

Wat is jouw favoriete combinatie in een quiche? Laat het vooral weten in de comments.

Duik jij de keuken in om deze hartige taart te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!


-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Ben jij wel eens 'hangry'?

Volgende
Volgende

Marokkaanse couscous