Rabarber Crumblecake

Het rabarberseizoen loopt op zijn einde! De mooie rode stengels met die fel groene binnenkant vind ik alleen al prachtig om te zien. En dan heb ik het nog niet eens over de lekkere friszure smaak! Je kunt deze groente combineren met aardbeien voor een zoetere smaak, maar puur kun je er ook eindeloos mee aan de slag. Van compôte tot crumble, jam, ijs, cakes of taarten, stuk voor stuk heerlijk en leuk om te maken. Ik heb er gister een crumble cake mee gemaak!

Heb jij nog rabarber en confituur in huis?

Ik gebruikte de oogst confituur van @maternebe.

Wist je dat Materne al meer dan dertig jaar, wanneer het mooie weer er terug aankomt, zijn nieuwe Oogst confituur ontwikkelt met de eerste vers geplukte vruchten? Een evenement dat de heropbloei van de natuur viert, na lange koude en donkere wintermaanden!

Hierdoor zijn deze uitzonderlijke confituren enkel tijdens een beperkte periode van het jaar verkrijgbaar, van juni tot september. Op deze manier leef je op het ritme van de seizoenen. Leuk toch?

 

Benodigdheden (cake 20x20):

  • 300 g rabarber

  • 3 eetlepels rabarberconfituur

> VOOR DE CRUMBLE:

  • 25 g amandelpoeder

  • 25 g tarwemeel

  • 25 g plantaardige koude boter, in stukjes gesneden

  • 20 g zoetstof (@Zùsto)

> VOOR HET CAKEBESLAG

  • 130 g zachte boter

  • 125g magere yoghurt

  • 100g amandelpoeder

  • 110g tarwemeel

  • 3 eieren

  • 50 g zoetstof

  • 4g  bakpoeder

 

Verwarm je oven voor op 180 ° C.

  1. Schil de rabarber en snij in stukjes van +/- 1 cm. Meng in een kom de rabarber en de confituur.

  2. Bereid de crumble voor: Meng in een kom het amandelpoeder, de zoetstof en het meel. Voeg vervolgens de boter toe en meng met je vingertoppen om een "zanderige" textuur te verkrijgen.

  3. Bereid het cakebeslag voor: Meng de zachte boter met de zoetstof tot je een romige consistentie krijgt Voeg vervolgens de eieren, yoghurt, amandelpoeder, meel en gist toe en meng krachtig tot je een homogeen deeg krijgt.

  4. Vet een vierkante bakvorm in (± 20x20cm, type brownie pan) en dek af met bakpapier. Giet het cakebeslag in de vorm, voeg het fruit toe en verkruimel er de crumble bovenop. Bak 45 minuten.

! Laat afkoelen voordat je het losmaakt

 

Duik jij de keuken in om deze zomerse maaltijd te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

EXTRA: Ben jij van plan dit receptje eens uit te proberen? Vergeet dan zeker @maternebe en @healthyfoodblogger.be niet te taggen. Wie weet win jij dan binnenkort wel een goodiebox. De komende maanden volgen er nog enkele receptjes met deze heerlijke confituur, dus stay tuned!


-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Vietnamese loempia's

Volgende
Volgende

Salade met geroosterde perzik en serranoham