Salade met groene asperges en seranoham
De zomer is begonnen!
Helaas lijkt het met de huidige temperaturen en regenachtige dagen net iets meer op een aarzelende lente.
Toch durf ik uitkijken naar heerlijk geurende barbecues en gezellig warme avonden met vrienden en familie!
Op zulke bijzondere zomerdagen mag het wel wel iets meer zijn dan de standaard boterham tijdens de lunch of de traditionele warme maaltijd ‘s avonds. Voor zo’n dagen vind ik een slaatje ideaal!
Ik experimenteer graag met verschillende ingrediënten zoals verse kruiden, kazen en ook (gedroogde) vruchten of noten, maar soms kies ik voor basic met een mengeling van vers krakende jonge groentjes.
Een zomerslaatje smaakt heerlijk fris bij een lekker stukje vlees of vis op de barbecue of gewoon als lunch, ook handig om mee te nemen onderweg of naar je werk.
Deze keer ging ik aan de slag met veldsla, komkommer, groene asperges en serranoham.
Barbecue
Ik experimenteer graag met verschillende ingrediënten, varieer tussen vlees, vis en kaas en vind heerlijk om fruit toe te voegen. Dit smaakt heerlijk fris bij een lekker stukje vlees of vis op de bbq of gewoon als lunch.
Wanneer mijn ouders in mijn jeugd een barbecue organiseerde, zorgde mijn moeder dat alles tot in de puntjes verzorgt was. Zo voorzag ze een heerlijke pasta- of rijstsalade en maakte ze de beste koude aardappelsalade. Daarnaast waren er heel wat groenten voorzien die netjes gesneden in aparte kommetjes voorzien werden. Voor ieder wat wils dus!
Maar wat een werk was dit steeds. Ik hou het liever makkelijk en simpel en voorzie meestal één salade met mijn favoriete ingrediënten die perfect aansluit bij het stukje vlees of vis dat mijn vriend op de barbecue bakt.