Yoghurt aardbeienijs
De zomer loopt langzaamaan op z’n einde en dat betekent ook dat het aardbeienseizoen afloopt. Dus besloot ik om nog eens aan de slag te gaan met de heerlijke @Hoogstraatse aardbeien en er een yoghurt-aardbeienijs mee te maken.
Het recept is supermakkelijk en oh zo lekker! Je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig.
Benodigdheden:
200 ml slagroom
400 g ongesuikerde gecondenseerde melk (of koffiemelk)
1 theelepel vanille aroma
350 g aardbeien
170 g Griekse yoghurt (5 of 10% vet)
Bereiding:
Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer.
Klop de slagroom net niet stijf met een keukenrobot.
Voeg halverwege het kloppen de gecondenseerde melk en vanille aroma toe.
Voeg op het einde de Griekse yoghurt en de aardbeien toe en roer nog kort even door.
Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.
Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ongeveer 4 keer.
Garneer tijdens het serveren eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.
Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.
-Liefs Nele