Schelvis in een jasje van spek en spinaziepuree
Van een gezond winters kostje gesproken: Schelvis in een jasje van spek en spinaziepuree. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bij winterse maaltijden denken we vaak aan de zwaardere gerechten zoals stoofpotjes, ovenschotels en alles wat hartverwarmend en troostend werkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar eigenlijk hoeft dat niet per se het geval te zijn. Je kan perfect een lekker winters gerechtje maken dat ook gezond kan zijn!⠀⠀⠀
Benodigdheden: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 4 stukken schelvis⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 8 plakjes mager spek (bacon)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1000g aardappelen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 4 tomaten⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 500g spinazie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 citroen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 4 teentjes look⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 6tl mosterd⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Olijfolie en peper en zout
Bereiding:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 12 tot 15 min gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Rasp ondertussen de schil van de citroen en snij de citroen in parten. Wrijf de schelvis in met 1/4tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Snijd de tomaten in blokjes en pers de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de knoflook en de spinazie 4 tot 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 tot 3 min.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan op middel hoog vuur. Bak de schelvis 2 tot 3 minuten per kant.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5. Stamp de aardappelen samen met de mosterd tot puree. Meng de spinazie en tomaat door de puree. Breng op smaak met peper en zout.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
6. Serveer de schelvis met de spinazie stamppot en de citroen parten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat me dan weten hoe je het vindt!⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op instagram met #diëtistenele en #dietistehoogstraten⠀⠀