Thaise biefstuksalade
Kook jij wel eens met verse kruiden? Ik vind het geweldig om nieuwe dingen te ontdekken en er dan mee te experimenteren.
De lente komt eraan en ik sta al te popelen om aan mijn nieuw, eigen kruidentuintje te beginnen, maar ik wacht nog even want men voorspelt nachtvorst...
Uiteraard heb je geen huis-kruidentuin nodig om lekkere maaltijden op tafel te toveren. Je kan ze ook eenvoudig in de plaatselijke winkel kopen.
Voor dit recept ging ik aan de slag met mijn twee grote favorieten: koriander en munt! Deze Thaise biefstuk salade is heerlijk licht en fris. De oosterse toets maakt er een heel apart gerechtje van. En wat zo leuk is...: het is supermakkelijk om te maken! Zo veel redenen om je partner of gezin ermee te verrassen.
Ingrediënten voor 2 personen:
200g biefstuk
100g Romeinse sla of little gem sla
1 rode puntpaprika
1 rode peper
1 cm gember
1 teentje knoflook
1 mango
20g pinda’s
1 el vissaus
3 el sojasaus
1 el donkere basterdsuiker
1 handje verse koriander
1 handje verse munt
klontje boter
peper en zout
Bereiding:
Kruidt de biefstuk met peper en zout. Verhit een beetje boter in een pan en bak de biefstuk op een hoog vuur een 3-tal minuten aan elke kant. Zorg ervoor dat het vlees een mooi bruin korstje heeft. De binnenkant mag rosé blijven. Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat het enkele minuten rusten. Dek het eventueel af met wat aluminiumfolie als je de warmte wil behouden.
Schil de gember, snijdt in kleine stukjes en houdt apart in een klein kommetje. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijdt ook deze in kleine stukjes. Pers de knoflook fijn en voeg deze samen met de stukjes rode peper, de basterdsuiker, de vis- en sojasaus toe aan de gember. Roer de ingrediënten om tot een dressing.
Halveer de rode puntpaprika in de lengte en snijdt in halve ringen. Snijdt de sla in fijne reepjes.
Schil de mango, verwijder de pit en snijdt het vruchtvlees in blokjes.
Neem twee borden en verdeel de sla, de rode paprika en mango in twee porties. Snijdt de biefstuk in dunne reepjes en dresseer deze mooi bovenop de salade.
Hak vervolgens de verse koriander en muntblaadjes fijn en bestrooi hiermee de twee borden.
Het geheel werk je af met de dressing en de pinda’s. Als je wil kan je de dressing natuurlijk ook apart serveren.
Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.
-Liefs Nele