Vietnamese pho met gebakken portobello
Ervaar de magie van een van de lekkerste soepen ter wereld met dit eenvoudig te volgen traditionele Vietnamese Pho-recept! Met de kenmerkende bouillon die licht is en tegelijkertijd zo vol van smaak! Helemaal verslavend en bij elke lepel wil je meer! Dit recept van @hellofresh is een echte aanrader!
Ingrediënten:
- 4 stuks portobello
- 280g rijstnoedels
- 2 uien
- 2 rode puntpaprika’s
- 8 stuks bosui
- 1 limoen
- 2 rode pepers
- 4 el Vietnamese saus
- 40ml sojasaus
- 8cm gember
- 2 teentjes look
- 2 tl kaneel
- 1 stuk steranijs
- Handje munt, basilicum en koriander
- 40g pinda’s
Bereiding:
Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een droge soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de pan en verhit 3 - 4 minuten tot de aroma's vrijkomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.
Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.
Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1-2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7-8 minuten, of totdat de sappen van de portobello vrijkomen. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4-5 minuten warm.
Haal de gember en steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4-6 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatste de portobello en ui toe en roer goed door.
Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.
Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt!
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #diëtistenele en #diëtistehoogstraten