Zwarte pasta met mosselen en gegrilde tomaatjes⠀⠀⠀⠀
Heb je al wel eens zwarte pasta op? Ik vind het heerlijk! En het ziet er natuurlijk supermooi uit. Zwarte pasta is in principe gewone pasta, maar wordt gekleurd met de int van inktvis.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hierdoor krijgt je gerecht ook lichtjes de smaak van inktvis. Hierlijk met wat verse mosselen!⠀⠀⠀
Ingrediënten:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 grote ui⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 2 teentjes knoflook⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 kg verse mosselen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 200 ml magere room⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 300 g zwarte tagliatelle (pasta)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 300g trostomaatjes⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Rucola⠀⠀⠀⠀
Bereiding:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Verwarm de oven op 220°C. Leg de trostomaatjes met steel in een ovenschaal. Besprenken met een beetje olie, peper en zout en plaats de schaal 20min in de oven.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Verhit de olie in een mosselpan en bak de ui en de geperste knoflook zachtjes goudbruin. Voeg vervolgens de mosselen en een klein beetje vocht toe. Leg de deksel op de pan en kook de mosselen in ca. 10 min. gaar.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Giet de mosselen boven een pan af. Schenk de room bij het mosselvocht en kook dit op middelhoog vuur in tot er nog ca. 200 ml vocht over is. Proef de saus en breng hem op smaak met zout en peper.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.en haal intussen 3/4 deel van de mosselen uit de schelp. ⠀⠀
5. Giet de pasta af en voeg samen met de gepelde en ongepelde mosselen toe aan de roomsaus. Schep de mosselen met saus door de pasta. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
6. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en voeg er de trostomaatjes een de rucola aan toe.